© Ron Schrijver
De Werkwinkel
De thuiswerkers
Beste jongens en meisjes van de werkwinkel, Ik merk dat er steeds meer leerlingen de werkwinkelthuiswerksite hebben gevonden. Er wordt al wat werk ingeleverd. Dank daarvoor, en vooral ook dank voor de leuke berichtjes en foto’s. Ik heb deze bladzijde ingericht om daar het één en ander van te laten zien. Geef maar aan of je dat oké vindt en anders vraag ik altijd eerst even om toestemming. Ik hoop dat deze bladzijde steeds meer gevuld raakt met leuke plaatjes. Vol kan niet want dan maak ik deze pagina gewoon groter. Bij deze de groeten aan alle stoere thuiswerkers.
Stef gr. 4 werkt thuis aan contractwerk. Super Stef, ga zo door!
En hier is Joep gr. 7 thuis aan het werk. Joep werk hier samen met Peter aan de psychologieles. Op het scherm van de smartphone zie je Peter.
Meester Ron kan hier ongestoord werken aan bijvoorbeeld deze website, en aan alle lessen die er op staan.
Deze twee foto’s moet je een beetje groter zien. Het zijn de optische illusies van Joep. Een nauwkeurig klusje om ze te maken. Goed gelukt Joep!
Optische illusie Daan gr. 7. Keurig gemaakt hoor Daan!
Optische illusie Joep. Het lijkt wel een echte Escher.
Filmpje Daan (klik op de foto). En hoor ik Stef op de achtergrond?
Hier zie je Saar uit groep 8. Inmiddels weten we dat Saar de Mol was bij ‘Wie is de Mol’ 2020. Als je goed kijkt zie je een klein molletje op de rand van het dienblad. Een aanwijzing! Goed gespeeld Saar!
Hier is Hasse, groep 7, aan het werk. En het resultaat. Een prachtige optische illusie. Mooi gemaakt Hasse! Ik heb echt het idee dat je hiervoor in de tafel hebt moeten zagen.
Quintijn, groep 4, is hier bezig met wiskunde coördinaten. Klik op de foto voor een kort filmpje. Goed bezig Quintijn. Top!
Hier zien we Lise uit 2D met de tekeningen bij het verhaal van reus Goedhart. Dat heb je mooi getekend Lise. En wat kijk je er vrolijk bij. Je lijkt op dat stoere meisje uit het verhaal. Het meisje dat de reus leert hoe hij vriendelijk moet kijken.
En als we de tekening van Lise van wat dichterbij bekijken dan zien we de mooie details. Konijntjes in het gras, de droevige reus (achter het raam, plaatje 2), Het meisje leert de reus vriendelijk kijken en tot slot alle nieuwe vriendjes en vriendinnetjes van reus Goedhart.
De huisjes van Stef en Daan. Hierboven net klaar, rechts goed neer gezet door Stef. Dank juliie wel voor de foto’s jongens. Het ziet er gezellig uit zo.
Hier is Joris uit groep 7 bezig met de minimaquette. Keurig! Al het nodige bij de hand. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat Joris.
Stef heeft de puzzels van de wereld en van Europa in elkaar gezet en oefent hier de landen van Europa.
Nog een minimaquette. Dank je wel Joep en Suus voor de foto’s. Dat hebben jullie weer mooi voor elkaar gekregen.